Biserica parohiei ,,Soborul Sfântului Ioan Botezătorul” din comuna Bicaz Chei, localitatea Lacu Roșu își începe existența în anul 1990, prin strădania credincioșilor de aici care simțeau nevoia apropierii de Dumnezeu, dar în același timp fiind conștienți că eforturile de ridicare a unui sfânt locaș, depășesc posibilitățile financiare ale unui mic mănunchi de credincioși.
Cu ajutorul parohiei Bicaz Chei și prin grija părintelui Nicolae Regoș, s-a conturat forma acestei biserici ortodoxe, care unea astfel numeroase idei și persoane aparținând diferitelor culturi din această zonă muntoasă. Amplasată și poziționată la limita județelor neamț și Harghita, biserica este cea care revigorează și întărește amintiri despre anumite persoane și conducători sobri ce au luptat de-a lungul istoriei pentru unitatea neamului și a relațiilor de prietenie ce trebuiau menținute calde în zone de vecinătate.
Greutatea continuării lucrărilor a determinat cedarea acestui locaș Mănăstirii Bistrița, devenind astfel schit și beneficiind de un ajutor important în ceea ce privește munca asiduă în vederea continuării acestor lucrări de construcție.În această fază un aport deosebit l-a avut starețul Mănăstirii, Arhimandritul Ciprian Zaharia, prin truda monahului Zaharia Popa. Biserica este pictată numai în interior între anii 2002-2004în stil „al fresco” de către pictori din zona neamțului sub îndrumarea pictorului Ciprian Istrate.
În anul 2005 prin voia lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Daniel, Mitropolit al Moldovei și Bucovinei, biserica arevenitla vechiul statut de biserică parohială, având ca preot paroh pe părintele Iulian Marc. Pentru a întregi atmosfera de rugăciune s-a reușit între anii 2005-2010 cozmetizarea curții interioare,mobilarea bisericii și refacerea casei parohiale prin purtarea de grijă a unor oameni cu suflet și prin contribuția epitropului bisericesc Scurtu Toader. Între anii 2011-2015 s-a realizat încălzirea bisericii, construirea unui gard din piatră și fier forjat precum și fațada exterioară a bisericii prin grija altor oameni devotați acestui loc, însuflețiți și sprijiniți de d-l Chirilă Daniel.
Actualmente,în mijlocul naturii și a munților, la un kilometru de șoseaua principală ce face legătura între Ardeal și Moldova, se înfățișează un frumos sfânt locaș ce oferă alinare sufletească celor ce doresc să schimbe asprimea anotimpului rece cu căldura spirituală a Tatălui ceresc!
Parohia numără suflete, care permanent se străduiesc să acopere nevoile materiale și să susțină aceste lucrări ce se ivesc de la un an la celălalt, pentru a rămâne ca o amintire frumoasă în cugetele celor ce se vor stabili în viitor pe aceste frumoase meleaguri.
Mulțumim tuturor celor ce s-au implicat în acest proiect măreț purtând în inimile și sufletele lor această biserică a noastră!